Gym Sisselastigen i Borrby.

Gym Sisselastigen i Borrby. Foto: Pia Petersson/Simrishamn kommun.

Tre nya utegym på plats – mer på gång

"Hoppas att de bjuder in till både aktivitet och umgänge"

SIMRISHAMN.

Tre nya utegym har just färdigställts i Tobisvik. De är det senaste tillskottet i satsningen på träning, hälsa och samlingsplatser. Nästa stora projekt är Jonebergsparken.

Av
André Kvist

På senare tid har utegymmen runt om i kommunen dykt upp i snabb takt. Först ut var Kivik som följdes av Hammenhög. Därefter har man byggt i Borrby, Gärsnäs och Sankt Olof. Det senaste tillskottet är tre utegym i Tobisvik som var och en fokuserar på en viss muskelgrupp.

– Dessa tre utegym finns längs ett stråk och tanken är att man ska förflytta sig mellan gymmen och träna hela kroppen, berättar projektledare Pia Petersson.

Hantverksparken i Gärsnäs har liknande utrustning som den nya i Tobisvik

Hantverksparken i Gärsnäs har liknande utrustning som den nya i Tobisvik Foto: Pia Petersson/Simrishamn kommun.

Utegymmen är byggda i trä och är lägligt placerade invid havet om man blir för varm. Där finns utrustning för mage, ben, armar och rygg. Samt en grillplats med bänkar och bord.

– Vi hoppas att de nya byggnationerna kommer användas av alla åldrar och hoppas att de bjuder in till både aktivitet och umgänge, säger Susanna Söderberg, gata- och parkchef.

För närvarande pågår arbetet med Brantevik som också ska få ett utegym så småningom. Efter att man fått bidrag på 2,5 miljoner av Boverket ska Jonebergsparken också uppgraderas.

– Det ska tillföras ny växtlighet, dammen ska fixas till och lekplatsen restaureras. Vi jobbar på det just nu, säger Pia Petersson.

Enligt planen kommer upphandlingen läggas ut i februari.

Även på Bergstransdväg kommer det ske förändringar framöver. Man fick även här bidrag från Boverket, på 1,2 miljoner kronor. Tanken är att göra en allaktivitetsyta med boule, grillplats och möjligen någon form av parkour-anläggning.

Ängsgatan Hammenhög

Ängsgatan Hammenhög Foto: Pia Petersson/Simrishamn kommun.

Publicerad 17 January 2019 16:06