Tekniken har gått framåt med stormsteg, borta är de skitiga och tunga jobben inom industrier och teknik, berättar Angelica Erlandsson, näringslivsutvecklare.

Tekniken har gått framåt med stormsteg, borta är de skitiga och tunga jobben inom industrier och teknik, berättar Angelica Erlandsson, näringslivsutvecklare. Foto: Mostphotos.

Ledande teknikföretag möter elever på Arenan

"Kanske får upp ögonen för ett yrke man inte ens reflekterat över"

YSTAD.

Torsdagen den 24 januari är det teknikexpo på Arenan för elever och arbetssökande. Ledande lokala företag inom teknik, industri och verkstad kommer finnas på plats.

Av
André Kvist

– Här får elever och arbetssökande se att drömjobbet finns runt knuten och samtidigt få information om vad som krävs för att kunna arbeta med just det man önskar, eller kanske får upp ögonen för ett yrke man inte ens reflekterat över tidigare, säger Angelica Erlandsson, näringslivsutvecklare på Ystads kommun, i ett pressutskick.

Totalt 23 aktörer från området kommer finnas på plats för att informera om sina arbetsplatser. Tillsammans speglar företagen den stora bredd som finns kring Ystad.

Mässan hålls av Ystads kommun i samarbete med Arbetsförmedlingen. Syftet är att inspirera och ge information, dels om arbetsmöjligheter, men även vilka utbildningar som krävs.

– Många tror kanske att verkstäder innebär skitiga och tunga jobb, men tekniken har gått framåt med stormsteg. Då är det bra att företagen visar upp och berättar om arbetsplatsen och möjligheterna till högteknologiska arbeten, säger Angelica Erlandsson.

Mellan klockan 13.30 till 15.30 är det öppet för grundskolan och gymnasiet. Därefter håller man öppet till 17 för arbetssökande, vuxenstuderande och andra intresserade.

Utställare:

  Österlenmejeriet/Danone

  WME Mechanics

  HydX

  MH Modules

  Plastal

  Michelsens Bil

  EMV Stainless

  Nordic Winery

  Gärsnäs

  Smedstorps kök

  Industrispår

  Bil Bengtsson

  Toyota Syd

  Österlens lastvagnar

  Polykemi

  Gebo Snickerier

  Ystads kommun – Tekniska avdelningen

  Competens Utbildning AB – Svetsarutbildning

  Arbetsförmedlingen

  IF Metall

  Ystad Gymnasium Teknisk linje 4:e året

  Ystad gymnasium Motorcollege

  ICT Education

Publicerad 17 January 2019 14:23