Elin Lindahl i Skurps IBK.

Elin Lindahl i Skurps IBK. Foto: Ola Svensson

Ung talang trivs med kaptensbindeln

Elin Lindahl röner framgångar och drömmer om Superligan

SKURUP.

Den unga innebandytalangen Elin Lindahl har redan som 16-åring en ordinarie plats i damlagstruppen. Nyligen representerade hon Skånelaget genom en bra turnering i distrikts-SM, som kapten.

Av
Emma Brännman

Elin Lindahl blev uttagen till årets Skånelag för 16-åriga innebandyspelare och är nyligen hemkommen från distrikts-SM i Gävle. Skånelaget tog sig obesegrat genom gruppspelet.

– Det gick bra tycker jag. Vi slutade på en femteplats totalt, säger Elin Lindahl som spelade center under turneringen.

Hon blev dessutom utvald till lagkapten inför turneringen.

– Det var oväntat, men kul att få ta det ansvaret. Jag trodde inte att jag skulle bli det men jag är också kapten i Skurups IBK:s F01-lag så jag hade ju vana sedan innan. Det är roll jag trivs i, den passar mig, säger Elin Lindahl.

Hon har spelat innebandy i ett tiotal år och det var på grund av att storebrodern spelade som hon började intressera sig för sporten. Känslan av att vara uppvuxen i hallen har gjort innebandyn till det naturliga valet, alla gånger.

– Jag tränade fotboll också förut men till slut fick jag bestämma mig för en och då blev det innebandyn. Jag fick mer speltid här och det kändes roligast.

Inför pågående säsong blev hon, trots att hon bara är 16 år, uttagen till Skurups IBK:s damlag.

– Jag har tränat med laget ett tag så det kändes skönt att äntligen få börja spela matcher också. 16 är lägsta åldern för att få spela i laget, berättar Elin Lindahl.

Till vardags läser Elin Lindahl samhälle och beteende på Malmö idrottsgymnasium. I skolan och på fritiden blir det totalt sex träningspass varje vecka, och så matcher på det. Drömmen är att en dag spela i högsta ligan, Svenska superligan (SSL), som rankas bland världens bästa både på dam- och på herrsidan. Men trots det är det inte aktuellt att leva på sporten.

– Det vore såklart roligt att kunna försörja sig på innebandyn, men så ser det ju inte ut i dag. Därför är det viktigt att ha en back up, säger Elin Lindahl.

På lördag är det dags för årets första match för Skurups IBK, borta mot Höllvikens IBF i Halörhallen. Därefter väntar Häljarp hemma i Skurups sparbank arena den 20 januari.

Elin Lindahl.

Elin Lindahl. Foto: Ola Svensson

Publicerad 11 January 2019 07:00