Amanda Wrangborn tar över Norra Promenaden och öppnar NP Bistro i mars.

Amanda Wrangborn tar över Norra Promenaden och öppnar NP Bistro i mars. Foto: André Kvist.

Hon tar över anrika restaurangen

"Det har alltid varit min dröm!"

YSTAD.

Amanda Wrangborn är den nya ägaren av Norra Promenaden. Den 1 februari får hon nycklarna och planen är att öppna redan i mars.
– Jag har hela min familj bakom mig, säger hon.

Av
André Kvist

Familjeföretaget inbegriper redan Jawa & Bar, Marinan och Store Thor sedan innan. Nu tar 25-åriga Amanda Wrangborn tag i sin dröm att öppna eget och får inom kort tillgång till det som ska heta NP Bistro framöver.

– Det har alltid varit min dröm! Jag brinner verkligen för att planera event och fixa allt som gör andra glada. Jag vill ha både en restaurang och ett ställe där man kan erbjuda event som bröllop och fester. Jag har hela min familj bakom mig men detta är mitt, berättar Amanda.

Amanda Wrangborn har arbetat inom restaurangbranschen sedan hon var 13 år gammal. För två år sedan kände hon sig något tveksam till att fortsätta och började då på en utbildning till event manager. Examen tar hon nu i maj och under tiden ska hon driva NP Bistro som öppnar redan i mars.

– Det blir lite mycket nu under våren, säger hon skrattandes. Det ska fortfarande vara Norra Promenaden men jag vill göra det till mitt eget, inte så gammaldags.

Lokalerna kommer inte renoveras då de är både K- och Q-märkta. Men det kommer bli ett ny inredning, lite enligt Amandas egna vision.

Jag tror aldrig jag kommer tycka det är tråkigt!

– Lite mörkare, mörka möbler och sammet...lantligt men coolt!

Överenskommelsen var klar redan innan jul och nu är papperen påskrivna. Planen är att behålla lunchrestaurangen med dagens och lite alternativ. Sedan är målet att det under kvällen ska bli en köttbar.

– Sen tänkte jag på prov under våren och sommaren ha en, inte frukost och inte brunch, utan något däremellan. Ett mellanting som funkar för alla, berättar Amanda Wrangborn om planerna.

Hur långt perspektiv har, tänker du driva det i 5-10 år?

– Så länge jag tycker det är kul. Men jag tror aldrig jag kommer tycka det är tråkigt! Det är en helt annan sak när det är ens eget, man jobbar för sig själv och för sin skull. Jag utvecklas bäst när jag får göra något själv tror jag, avslutar Amanda Wrangborn.

Även om restaurangen kommer ta mycket av hennes tid så lovar hon att volleybollen till sommaren kommer finnas kvar.

Publicerad 10 January 2019 11:32