Systembolaget flyttar in i lokalen till vänster i bild, där Family house ligger i dag.

Systembolaget flyttar in i lokalen till vänster i bild, där Family house ligger i dag. Foto: Emma Brännman

Systembolaget öppnar på gågatan – klädbutik tvingas flytta

Family house letar nya lokaler när Systembolaget tar över

SKURUP.

Systembolaget flyttar till gågatan i slutet av året. Två butiksytor slås ihop till en och det blir betydligt större än butiken på Södergatan. Det innebär också att Family house måste flytta.

Av
Emma Brännman

Efter förhandlingar stod det i höstas klart att Systembolaget tar över lokalen på gågatan där klädbutiken Family house för närvarande huserar.

Två butikslokaler görs om till en då Systembolaget också tar över intilliggande lokal, som stått tom sedan 6ti6 stängde i april förra året. Enligt Ystads Allehanda ska Systembolaget öppna i sina nya lokaler i slutet av 2019. Systembolaget flyttas från lokalen på Södergatan.

Det här innebär att Family house måste flytta ut i mitten av februari, enligt Skånska dagbladet. Butikskedjan, som funnits i Skurup i lite mer än tre år, hoppas kunna stanna kvar på orten och letar efter en ny lokal. SEB:s gamla lokal på Järnvägsgatan är särskilt intressant och vd:n Christopher Kristensen hoppas att Family house öppnar i nya lokaler i slutet av mars.

– Förhoppningen är att det kommer vara löst till mitten på februari, och sedan kommer det ju ta några veckor att bygga upp den nya butiken igen. Sedan anser jag att det är viktigt för handeln att Systembolaget hamnar på andra sidan järnvägen, och om vi kommer finna en ny plats på gågatan skulle den kännas komplett, säger Christopher Kristensen till Skånska dagbladet.

Publicerad 09 January 2019 00:00