Fotografen Göran Gustafson, Anna-Lena Brundin och Per-Ola Sandberg är några som kommer under våren.

Fotografen Göran Gustafson, Anna-Lena Brundin och Per-Ola Sandberg är några som kommer under våren. Foto: Pressbilder.

Späckat vårschema i bygdegården

Ståuppare, musiker och ljusforskare talar

ÖSTRA TOMMARP.

Föreläsningsföreningen har presenterat sitt program för våren och det är flera intressanta personer som kommer på besök.

Av
André Kvist

Östra Tommarps Föreläsningsförening rivstartar våren med den folkkära Anna-Lena Brundin, sångerska, författare och ståuppkomiker. Den 17 januari är hon på besök för att sjunga och skämta på temat manligt, kvinnligt, mänskligt i Tommarps bygdegård.

Två veckor senare, den 31 januari är Lars Yngve på besök med en blandning av humor och allvar.

Torsdagen den 14 februari är Per-Ola Sandberg, musikern, beteendevetaren och sociologen på plats. Han anser själv att han har sämst lokalsinne i Skåne och är vansinnigt oteknisk. Men radioprataren från Svedala vill alltid skapa en stämning som gör att publiken känner att "livet är gött".

Därefter har föreningen bjudit in professorn och ljusforskaren Thorbjörn Laike från Lunds univsersitet. I denna mörka årstid ska han prata om vårt behov av ljus och hur bristen på dagsljus påverkar oss under vintern. Laike talar den 28 februari.

Fotografen och naturvårdaren Göran Gustafsson bjuder på natursköna bilder och berättar hur han kämpat mot gruvbolag den 14 mars.

Slutligen kommer Anna och Martina från Kiviks trädgård den sista torsdagen i mars. De båda bjuder på kloka tips, tankar och idéer inför våren och sommarens trädgårdsbestyr.

Publicerad 09 January 2019 13:06