Marie och Gustav Mandelmann gör åter entré i rutan.

Marie och Gustav Mandelmann gör åter entré i rutan. Foto. Pressbild TV4

Sött och salt i ny säsong av Mandelmanns

"Tiden har verkligen rusat fram"

RÖRUM. Det populära Tv-programmet ”Mandelmanns gård” är nu tillbaka med en tredje säsong. Denna gång visas både ljusa och mörka stunder i bondeparets vardag.

Av
Emil Pettersson

Sedan några år tillbaka har vi kunnat följa det äkta paret Gustav och Marie Mandelmann och deras liv på gården Djupadal på Österlen. De har bland annat visat hur livet på landet kan se ut, men har också delat med sig av olika tips och trix och pyssel.

Torkan som uppstod i stora delar av landet efter sommarens höga temperaturer drabbade även Mandelmanns. De var tvungna att slakta fler djur än vad som var beräknat, och hade inte tillräckligt med foder.

Flera bönder köpte foder från andra europeiska länder som Tjeckien och Polen, men Marie och Gustav ville vänta med ett sådant köp in i det sista.

Alla dessa motgångar har satt sin prägel på den nya säsongen menar paret. Men den innehåller också många ljusa stunder, som när paret firade silverbröllop efter att ha varit gifta i 25 år.

– Det var härligt att få förnya löftena och skapa en liten fest kring det. Men ringarna blev ett problem, min gamla ring passade inte ens på lillfingret så vi fick fixa till dem. Men åren har gått som på ett bananskal och tiden har verkligen rusat fram. Nu tar vi ett år till, säger Gustav Mandelmann till TT.

”Mandelmanns gård” hade premiär den 8 januari i TV4.

Publicerad 08 January 2019 00:00