Jens Liljestrand

Jens Liljestrand Foto. Pressbild

Författare står på kö för att besöka Skurup

SKURUP.

Under våren kommer Skurups bibliotek att bjuda på en rad författarbesök. Jens Liljestrand och Emmy Abrahamson är några av författarna som dyker upp.

Under hösten har författarbesöken legat på is på Skurups bibliotek, men redan på måndag, den 14 januari klockan 19, startar våren med det första författarbesöket på biblioteket. Då kommer professorn Dick Harrison och föreläser om Tage Erlander och om hur Sverige formades och utvecklades under efterkrigstiden.

– Han kommer att berätta utifrån den biografi han har skrivit om Tage Erlander. Vi har haft Dick Harrisson på besök här tidigare och han är en bra talare. Det är många som är historieintresserade och vi har redan sålt en hel del biljetter, säger Kerstin Wallner, bibliotekarie på Skurups bibliotek.

Den 11 mars kommer författaren Emmy Abrahamson och berättar om sitt författarskap.

– Hon skriver skönlitteratur och har skrivit två böcker som båda är självbiografiska. Den första handlar om hur hon träffade sin man, som då var hemlös. Och den andra boken handlar om hur hon gick in i en förlossningsdepression i samband med ett av hennes barns födelse. Hon skriver roliga böcker, som samtidigt har ett allvar i botten. Det är roligt att hon kommer hit. Hon är ju också lite lokal, eftersom hon bor på Österlen.

Den 20 mars kommer Kent Werne. Han håller ett föredrag om konspirationsteorier.

Den 8 april besöks biblioteket av Jens Liljestrand. Han är författare, skribent och sedan 2013 biträdande kulturchef på Expressen. 2018 kom han ut med en biografi över Vilhelm Moberg, som han kommer att berätta om.

– Han har skrivit en jättebok på 800 sidor som han Augustnominerades för. Det är den första heltäckande boken om Vilhelm Moberg.

Hur tänker ni när ni bokar författare?

– Vi vill ha spridning på innehållet så att så många som möjligt kan hitta något som de tycker verkar roligt. Vi tittar på olika intressen, hur utlåningen ser ut och så försöker vi få in jämnt antal kvinnor och män, säger Kerstin Wallner.

Publicerad 08 January 2019 06:00