Fredrik Svensson och Mikael Sundqvist redo att ta sig an motspelare i Pingis för Musikhjälpen.

Fredrik Svensson och Mikael Sundqvist redo att ta sig an motspelare i Pingis för Musikhjälpen. Foto: Markus Celander

De slår ett slag för Musikhjälpen med pingisracket

YSTAD.

I Ystad kan man stötta Musikhjälpens insamling för funktionsnedsatta genom att spela pingis. För 50 kronor per set får man möta spelare från FF Österlen, FIFH Malmö, samt ungdomar från IF Ale.

Av
Markus Celander

Idén till Pingis för Musikhjälpen kommer från Calle Hammer, spelare och ungdomstränare i pingisklubben IF Ale. Han är även karaokevärd på O´Learys i Ystad, och det är där som nu ett pingisbord står uppställt.

– Vi har pratat lite på O´Learys om att ha bordtennis här, och då är det passande att testa nu i samband med Musikhjälpen, säger Calle Hammer.

Första kvällen fick gästerna möta bland annat Mikael Sundqvist och Fredrik Svensson från FF Österlen. En av dem som greppar ett pingisracket är är Ystadbon Göran Andersson.

– Jag brukar vara här för att bowla, pingis har jag inte spelat, sedan, nä, jag minns inte ens. Men det här är ett bra initiativ, säger han.

Göran Andersson redo för Fredrik Svenssons serve.

Göran Andersson redo för Fredrik Svenssons serve. Foto: Markus Celander

Intill pingisbordet står en bössa där man lägger pengar för att spela.

– Vi satte en lägre gräns på 50 kronor per set, förklarar Calle Hammer.

För att bidra till Pingis för Musikhjälpen behöver man inte ta sig till O´Learys för att spela pingis – det går även att skänka pengar via hemsidan Pingis för Musikhjälpen.

Pingis för Musikhjälpen startade den 3 december och fortsätter den 4 och 5 december, klockan 18–21, sedan uppehpåll till på söndag den 9 december då man spelar mellan klockan 16 och 19. Sedan rullar det på måndag, tisdag onsdag den 10–12 december klockan 18–21 samt söndagen den 16 december klockan 16–19.

Musikhjälpen sänds direkt i radio under en decembervecka sedan 2008. I år från Lund mellan den 10 och 16 december. Varje år fokuseras på ett område man vill lyfta och samla in pengar till, i år är det funktionsnedsatta.

Publicerad 04 December 2018 09:38