Kenneth Branagh spelade Kurt Wallander i BBC-serien för några år sedan. Vem som ska göra rollen som den yngre upplagan i Netflix-serien är inte officiellt än.

Kenneth Branagh spelade Kurt Wallander i BBC-serien för några år sedan. Vem som ska göra rollen som den yngre upplagan i Netflix-serien är inte officiellt än. Foto: Giorgia Meschini/Creative commons

Netflix gör serie om unge Wallander

Tar sig an sina första fall i "Young Wallander"

YSTAD.

Nästa år börjar inspelningen av en ny brittisk Wallander-serie, “Young Wallander”, som ska sändas på Netflix.

Av
Markus Celander

Det rör sig om nyskrivet material som skildrar Henning Mankells berömde romanfigur, poliskommissarie Kurt Wallander, när han är i 20-årsåldern och tar sig an sina första fall som nyutexaminerad polis.

Den slitne kommissarien från Ystad är populär i England, där serien tidigare sänts på BBC med Kenneth Branagh som Kurt Wallander. ”Young Wallander” görs för övrigt av Yellow Bird UK, ett systerbolag till Yellow Bird Entertainment, som producerade BBC-serien med Kenneth Branagh.

Både svenska och engelska skådespelare ska medverka i "Young Wallander", men vem som ska göra rollen som unge Wallander är inte officiellt.

Berna Levin, konstnärlig ledare på Yellow Bird, säger i ett pressmeddelande att "Henning Mankells älskade detektiv Kurt Wallander har en speciell plats i våra hjärtan, hans serie med samma namn var den första som Yellow Bird någonsin producerade. Det är med enorm glädje och stolthet som vi ger oss ut på denna resa tillsammans med Netflix".

Berna Levin fortsätter: ”Att få möta Wallander under hans unga år och utforska hur den tiden och de erfarenheterna formade honom till den man vi redan känner och älskar är en spännande möjlighet. Vi är säkra på att han kommer fängsla nya tittare och samtidigt återigen glädja trogna fans med sitt skarpa intellekt, ungdomliga entusiasm och ständiga tro på mänskligheten”.

Något premiärdatum för ”Young Wallander” finns inte än.

Publicerad 30 November 2018 10:47