Elin Hörberg är eventproducent på Skurups folkhögskola.

Elin Hörberg är eventproducent på Skurups folkhögskola. Foto: Christofer Nilsson/Mohave

Elins mål: Bygga broar mellan skolan och Skurup

Möt Skurups folkhögskolas eventproducent

SKURUP.

Folkhögskolan har fått en eventproducent. Elin Hörbergs mål är att minska klyftan mellan skolan och Skurup.

Av
Emma Brännman

Elin Hörberg tillträdde tjänsten som eventproducent och kommunikatör på Skurups folkhögskola i september. Hon ansvarar för att ordna evenemang i skolans namn, för infödda Skurupsbor såväl som studenter på skolan.

– Min uppgift är att hitta på saker som kommunicerar vad Skurup är för ställe, och då tänker jag öppet. Att det ska vara öppet och välkomnande för alla. Min känsla är att skolan har varit ganska isolerad från byn tidigare och så tror jag ingen vill att det ska vara. Jag jobbar för att minska den klyftan, säger Elin Hörberg.

Ju mer människor ses och pratar, desto mer kan vi lära av och om varandra

Hon har tidigare arbetat bland annat som eventarrangör på Mejeriet i Lund samt haft en jazzklubb i Malmö. Folkhögskolans offentliga evenemang är dels ett sätt att folkbilda, dels ett sätt att få människor att mötas.

– Folkhögskolan är ju en plats för folkbildning som ska främja ett demokratiskt samhälle. Ju mer människor ses och pratar med varandra, desto mer kan vi lära av och om varandra, säger Elin Hörberg.

Som sitt första event arrangerade Elin Hörberg nyligen en filmvisning av Gudrun - konsten att vara människa. Efter filmen var huvudpersonen, Gudrun Schyman, inbjuden för ett samtal.

– Det var väldigt lyckat. Det kom mycket folk, ungefär hälften var Skurupsbor och hälften från skolan, berättar Elin Hörberg.

Framöver kommer evenemang anordnas både på och utanför skolan. Elin Hörberg tar gärna emot förslag på samarbeten eller tips på vad Skurupsborna vill ska hända på byn. Hon passar också på att slå ett slag för studenternas evenemang inför jul.

– Till exempel så håller skrivarlinjen rimstuga på biblioteket den 2 december. Under vecka 50 har musiklinjen uppspelsvecka med olika teman. Den 13 december ska en tjej från folkmusiklinjen spela samisk folkmusik. Vill man veta vad som händer på skolan så är det bra att hålla koll på vår Facebooksida.

Publicerad 09 November 2018 07:00