Nu tar nattvandrarna i Tomelilla en paus efter misshandeln.

Nu tar nattvandrarna i Tomelilla en paus efter misshandeln. Foto: Privat

Efter misshandeln: Nattvandrarna gör ett uppehåll

TOMELILLA.

I lördagskväll blev några av nattvandrarna i Tomelilla utsatta för misshandel när de var ute på en av sina vandringar.
– När vi nu drabbades av denna tragiska händelse börjar vi så klart fundera på om det är värt det, säger nattvandraren Angelica Larsson.

Det var under lördagen som två frivilliga var ute och nattvandrade i Tomelilla. Men vandringen slutade illa. Enligt Aftonbladet blev de angripna av fyra ungdomar på mopeder som slog nattvandrarna i ryggen när de körde förbi. De ska sedan ha hoppat av sina mopeder och gett sig på en av nattvandrarna.

– Vi har alltid blivit bra bemötta av ungdomar, även av äldre medborgare i Tomelilla som säger till oss under vandringar att det vi gör är bra. Detta värmer något oerhört och det är de som gör att vi inte ger upp. Men samtidigt när vi nu drabbades av denna tragiska händelse börjar vi så klart fundera på om det är värt det, säger Angelica Larsson, som är grundade till nattvandrarna i Tomelilla.

Enligt Angelica Larsson får nattvandrarna mycket stöd och respons för sitt frivilliga arbete, men nu känner sig nattvandrarna både besvikna och ledsna.

– Denna händelse har fått sina effekter, och vi kommer inte nattvandra på ett tag, jag är osäker på hur länge men självklart kommer vi tillbaka, vi ger inte upp, säger Angelica Larsson.

Uppdatering: Enligt P4 Kritianstad kommer nattvandringen att återupptas redan till helgen.

Publicerad 06 November 2018 11:00