Skurups sparkbank arena och Richard Andersson, Skurups kommun.

Skurups sparkbank arena och Richard Andersson, Skurups kommun. Foto: Emma Brännman/Privat

Arenan blir fritidsgård fem helger framåt

Pilotprojekt med mötesplats för unga

SKURUP.

Med start den 10 november öppnar Skurups sparbank arena för fritidsverksamhet för barn och unga. Under fem lördagar arrangeras sportaktiviteter, tv-spels-turneringar och allmänt häng på arenan.

Av
Emma Brännman

Det är Skurups kommuns kultur och fritid, nattvandrarna, fältverksamheten, föreningslivet och Skåneidrotten som tillsammans genomför projektet Öppen arena. Satsningen möjliggörs tack vare extra medel från Myndigheten för Ungdoms- och Civilsamhällesfrågor.

– Fritidsgårdarna i kommunen har i vanliga fall inte öppet på helgerna. Men tack vare stödet kan vi nu ha fritidsledare anställda på helgerna. Faller detta väl ut så kommer vi att se över om vi kan utöka öppettiderna på fritidsgårdarna framöver, berättar Richard Andersson som är ungdomskulturutvecklare på Skurups kommun.

Upplägget bjuder på föreningsaktiviteter i sporthallarna, tv-spel och kafé. Det går hur bra som helst att bara komma och hänga.

– Det ska vara en mötesplats helt enkelt. Arenan är en plats som lämpar sig väldigt bra för det här upplägget, konstaterar Richard Andersson.

Det är framförallt nattvandrarna, som rör sig ute på byn om helgerna, som har identifierat behovet av en mötesplats för unga.

– Vuxenvärlden tenderar att skapa aktiviteter utan att ha kollat med ungdomarna själva vad de är ute efter. Men en mötesplats är någonting som det har framförts önskemål om bland de unga. De vill ha ett ställe där man kan röra sig och hänga, säger Richard Andersson.

Öppen arena

Primärt vänder sig Öppen arena till barn och unga som är 13–20 år.

Öppettiderna är 18–24, lördagar 10 november – 8 december. Öppettiderna kan komma att ändras om önskemål finns.

Publicerad 03 November 2018 00:00