Stefan Rask är ny tränare för Skurups AIF:s damer.

Stefan Rask är ny tränare för Skurups AIF:s damer. Foto: Skurups AIF

Nya tränaren: "Spännande lag och ort"

Stefan Rask berättar om sina visioner för Skurups AIF

SKURUP.

Skurups AIF:s damlag har en ny, välmeriterad, tränare. Stefan Rask är här för att arbeta långsiktigt och ta laget tillbaka till division 1.

Av
Emma Brännman

När säsongen var över stod det klart att Skurups AIF åker ur division 1 och spelar i division 2 nästa år. Dessutom stod laget utan tränare och en kort tid var framtiden för damerna oviss. Men så kom Stefan Rask på plats.

Han har tidigare arbetat för Malmö FF, Arlövs BI, LB 07, Vellinge IF, Skånes fotbollförbund och Svenska fotbollförbundet.

– Jag har haft turen att få vara heltidsanställd inom fotbollen på olika nivåer nästan hela mitt yrkesverksamma liv, både inom bredd- och elitklubbar. De senaste tre åren har jag varit helt borta från fotbollen på grund av annat jobb. Nu är jag en glad hobbytränare och det känns väldigt kul att vara tillbaka inom fotbollen, säger Stefan Rask.

Han tar sig an uppdraget för att han ser Skurups AIF som en mycket intressant trupp.

– Skurup är spännande både som lag och som ort. Det är ett lyckat lag som snabbt avancerade i seriesystemet. Som ort har Skurup ett bra upptagningsområde på grund av sitt läge mellan Malmö och Ystad, säger Stefan Rask.

Både hans och Skurups AIF:s styrelses plan är att arbeta långsiktigt med laget. Målet är att ta sig tillbaka till division 1.

– Att man åkte ur division 1 är inte så konstigt, med tanke på att avancemanget upp gick snabbt. Nu ska vi komplettera den befintliga truppen med fler duktiga tjejer. Vi vill ge spelare som har spelat eller bott i Skurup en möjlighet att komma tillbaka samtidigt som vi välkomnar spelare från andra klubbar, säger Stefan Rask.

Skurups AIF vill bygga ett starkt damlag och få fart på flickfotbollen. För att yngre ska stanna kvar i klubben är det viktigt med förebilder som de känner igen på orten, resonerar man.

– Vi vill att så många tjejer som möjligt ska få chansen att spela i damlaget och vill ha en bra verksamhet hela vägen, säger Stefan Rask.

Publicerad 01 November 2018 11:00