Kim Andersson fortsätter i Ystads IF till och med säsongen 2021.

Kim Andersson fortsätter i Ystads IF till och med säsongen 2021. Foto: Jeanette Lindeskog

Kim Andersson förlänger med YIF

Av
Markus Celander

YSTAD. Kim Andersson fortsätter sin handbollskarriär i Ystads IF i ytterligare två år efter innevarande säsong, skriver klubben i ett pressmeddelande. 36-åringen har en lång meritlista sedan starten i moderklubben Kävlinge HK med spel på elitnivå i Sverige, Tyskland och Danmark. Han spelade i Ystads IF 1998–2001 och återvände till klubben 2015.

Marcus Lindgren, sportsligt ansvarig:

– Jag är oerhört glad och även stolt att Kim fortsätter spela för YIF kommande två år till och med säsongen 2021. Alla lag i ligan vill ha en spelare som Kim, ja även lagen i Europa skulle nog vilja ha hans signatur som innefattar proffsighet och en oerhörd handbollskompetens. Självklart är vi glada för alla våra spelare men just nu levererar Kim på allra högsta nivå och då känns det såklart extra kul att ha detta klart.

Tränaren Jerry Hallbäck beskriver Kim Anderssons höstsäsong som hans bästa sedan han kom hem.

– Han levererar mål och assist samt är oerhört nyttig även i defensiven. Men det som är mest spännande med Kim är att se och uppleva hans driv och proffsighet som handbollsspelare. Här har många av de yngre mycket att ta lärdom av och jag ser tydligt att det gör avtryck.

Publicerad 01 November 2018 16:40