Gudrun Schyman slutar som partiledare för Feministiskt initiativ.

Gudrun Schyman slutar som partiledare för Feministiskt initiativ. Foto: Creative Commons/Feministiskt initiativ

Gudrun Schyman lämnar posten som partiledare för Fi

Kommer ägna sig åt partiets ledarskapsutbildning

SIMRISHAMN.

Gudrun Schyman lämnar posten som Feministiskt initiativs partiledare. Istället kommer hon att leda partiets nystartade ledarskapsutbildning, F! Akademin.

Gudrun Schyman kommer inte att kandidera till partiledare för Feministiskt initiativ vid kongressen i februari. Istället kommer hon att lägga sin energi på F! Akademin och sina fortsatta kommunpolitiska uppdrag i Simrishamn.

F! Akademin är en ledarskapsutbildning som ska ge fler möjligheten att ta plats i organisationen och utvecklas som ledare.

Utbildningen kommer att ge kunskap i vad det innebär att vara politiker, ge verktyg för att utveckla sin kompetens och ge inblickar i hur man skapar nätverk och rekryterar medlemmar.

– Jag ser ljust på partiets framtid, vi har många bra personer som kan leda och jag vet av erfarenhet att det av olika skäl, inte minst på grund av medias roll, är svårt att växa i min skugga. Så nu var det dags att kliva ur partiledarrollen och in i något annat, det blir en utveckling både för mig och partiet, säger Gudrun Schyman i ett pressmeddelande.

Publicerad 29 October 2018 10:00