Under höstlovet bjuds det på experimentverkstad på biblioteket.

Under höstlovet bjuds det på experimentverkstad på biblioteket. Pressfoto: Simrishamns bibliotek

Lyssnande hundar och naturvetenskapliga experiment – snart är höstlovet här

SIMRISHAMN.

Under höstlovet fyller biblioteket dagarna med aktiviteter för lediga barn och unga. Det blir allt från högläsning för hundar till expermiment och bokmärkesverkstad.

Under höstlovet får biblioteket besök av hundarna Ziggy och Foxy. De ska hjälpa barn att lära sig läsa. I samarbete med läraren Andromeda Matz och hennes hundar får barn chansen att prova på att läsa högt för en hund, som inte dömer om man läser långsamt eller råkar läsa fel. Högläsningen för hundar är lördagen den 27 oktober klockan 10–14.

På tisdagen den 30 oktober är både barn och vuxna välkomna att skapa sitt eget bokmärke på biblioteket. Samma dag blir det också experimentverkstad. Under ledning av läraren Rikard Persson får barn experimentera inom fysik, kemi och biologi, samt testa robotar.

På onsdagen visas föreställningen Chango Tango för barn mellan 2 – 5 år. Hedda Heiskanen på violin och Juanjo Passo på bandoneon och gitarr berättar historien om Chango Tango, en liten pojke som gjort en mycket lång resa, och hamnat i ett land där allt är annorlunda och ingen förstår vad han säger.

Under veckan har man också chansen att ägna sig åt kreativt skrivande, läsande och så visas ännu en föreställning: Hjältinnan av Basra, som handlar om mod, gränslös kärlek till böcker och litteratur.

Fullständigt program finns på bibliotekets hemsida.

Publicerad 19 October 2018 10:53