Så snart vädret tillåter är tanken att börja anlägga den nya hundaktivitetsbanan i Blentarp.

Så snart vädret tillåter är tanken att börja anlägga den nya hundaktivitetsbanan i Blentarp. Genrefoto: Mostphotos.com

Hundaktivitetsbana kan bli verklighet i vår

Byalaget i Blentarp har fått 35 000 kronor i bidrag

BLENTARP.

Byalaget i Blentarp vill bygga en hundaktivitetsbana. Den ska ligga intill idrottsplatsen och planen är att börja bygga någon gång till våren. Innan dess hoppas man att alla hundägare i området vill tycka till om hur banan ska vara utformad.

För närvarande pågår förhandlingar om marken med Sjöbo kommun och Blentarps BK. När alla avtal är skrivna är planen att påbörja byggandet så snart vädret tillåter. Platsen är både kuperad och platt, och skulle till exempel kunna passa för agilityhinder.

– Vi tänkte ta hjälp av medlemmarna och gå ut och fråga vad de vill ha. Det är viktigt att de som ska använda hundaktivitetsbanan är med och får bestämma utformningen, säger Marie Kristiansson Bchara, ordförande i byalaget.

Byalaget har fått beviljat 35 000 kronor i stöd från Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta för att anlägga banan och har även ansökt om bidrag på 20 000 kronor från kommunen. Men det kommer även att krävas mycket ideellt arbete för att få banan klar, säger Marie Kristiansson Bchara.

Hundaktivitetsbanan är inte det enda som är på gång i byn. Tidigare i år satte byalaget upp krukor med växter vid infarterna till Blentarp i ett försköningsprojekt. Det har även satts upp en anslagstavla vid Tempo så att alla bybor kan ta del av information om saker som är på gång. Anslagstavlan har man satt upp tillsammans med Blentarps BK.

Det finns även planer på att försöka få till en aktivitetspark i byn. Förslaget är att den skulle ligga mellan Storkskolan och Hasselvägen. Byalaget har gjort en egen enkätundersökning och nästa steg blir att samla ihop förslagen och ta fram en ritning för att kunna presentera för Sjöbo kommun.

Sedan byalaget bildades 2014 har lärdomen varit att skynda långsamt med projekten man driver. Förra året ställdes både Halloweenfirandet och julmarknaden in.

– Vi får ta det i vår egen takt så att vi orkar med. Vi hade en svacka förra året, men nu har vi börjat ta tag i saker igen, säger Marie Kristiansson Bchara.

Publicerad 18 October 2018 06:00