Skurupsn IBK spelar för första gången i division 1.

Skurupsn IBK spelar för första gången i division 1. Foto: Ola Svensson

Skurups "blå eleganter" redo för premiären

Skurups IBK premiärspelar i division 1 på söndag

SKURUP. På söndag gör Skurups IBK:s herrar premiär i division 1. Det är ett ungt och taggat lag som tar emot FBC Kalmarsund ungdom.

För första gången spelar Skurups IBK:s herrlag i division 1 södra Götaland. Efter en stark säsong där de vann sina tio första matcher kunde de avsluta med flaggan i topp och avgöra sin serie med två matcher kvar i våras. Nu är de mer än redo för spel en division upp.

– Det känns jäkligt kul och förväntansfullt, säger tränaren Martin Andersson.

Det är hans andra säsong som tränare, men den första som ensam huvudtränare. Till sin hjälp har han assisterande tränaren och tidigare spelaren Nils Hall.

Förra säsongens framgångssaga tror Martin Andersson beror på att laget är ungt och sammansvetsat.

– Jag har tränat många av killarna sedan juniortiden. Vi gjorde också några bra nyförvärv och vi blev ett starkt lag med en bra lagkänsla. Den här säsongen är målet att vi ska etablera oss i division ett, om vi kommer sjua eller fyra i serien spelar mindre roll. Vi kommer fortsätta att vara starka i vår defensiv och ge hundra procent, säger Martin Andersson.

Laget är till stor del detsamma. Några juniorer har tagit klivet upp och två nyförvärv har gjorts. Det handlar om Joppe Nilsson från Svedala och Victor Lykkegaard från Simrishamn.

Uppgången till division 1 betyder mycket för klubben.

– Nu tillhör vi Svenska innebandyförbundets serier. Inget lag härifrån har varit så högt upp i divisionerna förut, säger Martin Andersson.

Tränaren har stort självförtroende inför premiären.

– Vi har hemmaplan. Vi vinner med 9-6.

Martin Andersson är huvudtränare.

Martin Andersson är huvudtränare. Foto: Ola Svensson

Publicerad 21 September 2018 07:00