Nu fortsätter Nils Holgerssons resa

VÄSTRA VEMMENHÖG.

Årets uppsättning av Nils Holgerssonteatern blir en mer musikalisk upplevelse än tidigare. Den 14 juli är det premiär.

Av
Emma Brännman

Varje sommar ges en nyproducerad familjeföreställning som bygger på en fri bearbetning av Selma Lagerlöfs "Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige". Föreställningen framförs på den fasta scenen vid Västra Vemmenhögs gamla skola.

Årets uppsättning av Nils Holgerssonteatern, "Nils Holgerssons vidare resor", bjuder på mer sång och musik än tidigare. Nya scener väntar också. Bland annat blir det en dans på Vombsjön och en scen från Övedskloster som skrivits om speciellt för sommarens föreställningar.

– Det blir en hel del nytt. Vi har valt att lägga till fler sånger eftersom det alltid är trevligt med sång, säger Göran Pettersson från Teater Komdra.

Deltar i föreställningen gör ett tiotal skådespelande barn och unga. Göran Pettersson tycker det är viktigt att hålla berättelsen om Nils Holgersson vid liv.

– Dels för att det är en historia med lokal förankring och dels på grund av berättelsen i sig, om Nils som från början är ganska elak mot både djur och människor men med tiden blir en väldigt ödmjuk person. Jag tycker att hela boken är otrolig. Vissa avsnitt är extra roliga, som det med gubben Rosenbom till exempel, men lite svårare att spela upp på scen tyvärr, säger han.

Teatern brukar ha uppemot 300 besökare totalt varje sommar. Och årets uppsättning blir den bästa hittills, enligt Göran Pettersson.

– Det är alltid årets föreställning som är den bästa, vi utvecklas hela tiden, säger han.

Nils Holgerssonteatern visas den 14–15 juli kl 18 samt den 21–22 juli samma tid. Arrangörer är Nils Holgerssonspelens teatergrupp, Komdra, Stiftelsen Wämund och Skurups kommun.

Publicerad 09 July 2018 07:00