Volleybollfest gör sitt femte år på stranden

Arrangören: "Den bästa dagen på året"

YSTAD.

De senaste åren har Amanda Wrangborn, 24, arrangerat en alternativ volleybollturnering på stranden. ”Marinans Volleybollturnering” är en allmän föreställning som lockar hundratals besökare och vinnarsugna bolltrollare.

Av
André Kvist

Det är sex personer på andra sidan nätet, stranden suger tag i benen och upphoppen blir allt tuffare ju längre matchen lider. Fördelade på tre planer hinner lagen med minst fyra matcher, ibland fler, de två bästa går vidare i turneringen. Men att gå vidare är inte vitsen med dagen.

– Det ska inte vara överdrivet seriöst, det ska vara en kul grej på stranden för alla. Det är viktigast, säger Amanda Wrangborn, tävlingsledare och grundare av volleybollturneringen.

Den 25 juli är det dags igen. Redan kring nyår började de första lagen att höra av sig och vill anmäla sig. Somliga går så långt som att lägga semestern just denna vecka för att kunna vara med.

– Det är den bästa dagen på året, konstaterar Amanda. Samtidigt är dagen innan den värsta, jag är alltid nervös för vädret, det kan jag inte styra över!

Skulle regnet falla så blir turneringen av ändå, det lovar Amanda Wrangborn. Hon studerar just nu till eventmanager och har planer på att göra turneringen större till nästa sommar.

– Jag försöker göra det större med tiden men jag vill ha alla kunskaper.

Ett bekymmer har varit att hitta domare som kan döma. Samtidigt ska det vara annorlunda och inte så strikt. Heldagen avslutas med en stor efterfest på nattklubb.

Publicerad 08 July 2018 17:00