Så tillgänglig är Skurups kommun

Av
Emma Brännman

SKURUP. I Humanas tillgänglighetsbarometer 2018 rankas Skurup som den tionde bästa kommunen i Skåne när det handlar om tillgänglighet för personer med funktionsvariationer. Sett till hela landet ligger Skurup på plats 81.

Humanas tillgänglighetsbarometer 2018 är den nionde i ordningen och bygger på en kartläggning av hur landets kommuner arbetar med tillgänglighet. 251 av landets 290 kommuner har deltagit och svarat på frågor om sitt övergripande tillgänglighetsarbete, men även hur tillgängligheten ser ut exempelvis på idrottsanläggningar eller kommunens webbsajt. 214 kommuner har svarat på tillräckligt många frågor för att rankas. Rankingen toppas av Halmstad, Borås och Skellefteå. I Skåne är Trelleborg bäst.

– Även små insatser kan göra enorma skillnader för de människor som har någon form av funktionsnedsättning men även deras anhöriga. Ett led på vägen är att samarbeta med lokala intresseorganisationer, säger Jonatan Arrenius som är tillgänglighetsansvarig på Humana i ett pressmeddelande.

Humanas Tillgänglighetsbarometer 2018 har tagits fram av företaget Humana med expertstöd från organisationen SPF Seniorerna.

Publicerad 05 July 2018 07:00