Polisstängt i sommar

Polisens gruppchef: "Vi upplever att det funkar bra"

SYDÖSTRA SKÅNE. Invånarna måste bege sig till Ystad för att hitta en öppen polisstation. Flera har stängt sedan tidigare och nu är det även sommarstängt.

Av
André Kvist

Sedan den 9 april är polisstationerna i Tomelilla, Skurup och Sjöbo stängda. Detta på försök fram till hösten. Under sommarveckorna 29 till 32 kommer även Simrishamns polisstation att var stängd, övriga veckor har de endast öppet på tisdagar. Därmed är det endast i Ystad som samtliga medborgare i lokalpolisområdet får vända sig.

– Alla är absolut välkomna till Ystads polisstation men mycket av informationen finns på polisen.se. Är det en anmälan så går det bra att ringa 114 14 och akuta situationer är förstås 112. Vi har även telefontid tisdag till fredag mellan 9 och 12, säger Anette Holmgren, gruppchef vid polisen i Ystad.

Försöket med att ha stängda stationer och telefontider för kommunpoliser har så här långt gått bra, menar Holmgren.

– Vi har märkt att det kommer lite mer folk från ytterkommunerna men ingen större förändring. Vi upplever inte att människor klagar utan det funkar bra så här långt.

I höst ska försöket utvärderas. Då kommer också medborgarna få sin chans att säga sitt om förändringen ska bestå eller ej.

Publicerad 03 July 2018 08:00