App sammanför kund och hantverkare

YSTAD.

Tre killar från Ystad har fått en raketstart för sin app som sammanför kund och hantverkare.– Vi släppte den för två månader sedan och har redan ett par tusen nedladdningar, säger Rickard Persson, en i trion bakom appen Hand2Home.

Av
Markus Celander

De övriga två heter Julian Schön och Mattias Arvefalk och tillsammans med Rickard Persson driver de företaget Simplab som gör appar.

Syftet med Hand2Home är att samla seriösa hantverkare i olika yrkeskategorier på ett ställe och så här långt är ett 40-tal företag på Österlen med, berättar Rickard Persson.

– Kunden får på ett enkelt sätt ett kontaktnät med olika företag genom appen. Man går in på den kategori man är ute efter, väljer ett företag och anger sitt namn och sin mailadress och vilken tjänst man behöver och så kontaktar företaget en. Appen är uppskattad av både företag och kunder, som tycker att den förenklar hela processen.

– Vår förhoppning är att det blir ett naturligt val för folk på Österlen att gå in på vår app när de ska renovera. Vi har även planer på att starta appen på Gotland och i Helsingborg och Östersund.

Publicerad 13 June 2018 16:00

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag