Protester sätter stopp för hundrastgård

SKURUP.

Rydsgård kan få sin hundrastgård innan juni är slut, om det vill sig väl. I Abbekås dröjer det dock.

Av
Emma Brännman

Kommunfullmäktige beslutade förra året att uppföra fyra hundrastgårdar i kommunen. Förra året fick Skurup och Skivarp varsin. Det här året är det Rydsgårds och Abbekås tur. Till bakgrund för beslutet ligger ett medborgarförslag som inkom till kommunen 2016.

Näst på tur står Rydsgård. Här har kommunen tillsammans med Rydsgårds byalag beslutat att rastgården ska placeras i naturmarken som ligger utmed järnvägen.

– I de bästa av världar så är hundrastgården på plats innan semestern. Det beror lite på hur mycket vår entreprenör har att göra. Det kan bli efter semestern också, säger Håkan Svensson som är driftschef på Skurups kommun.

I Abbekås beslutades tillsammans med byalaget där att anlägga en hundrastgård på Kulls område, men efter att boende i området protesterat dröjer planerna.

– Protesterna bestod i att det dels är ett område där många barn leker. Dels känner vissa att de skulle störas av hundar som skäller, säger Håkan Svensson.

Därför har samhällsbyggnadsberedningen återremitterat frågan om placering till Abbekås byalag, som väntas komma med ett nytt förslag inom kort.

Publicerad 11 June 2018 08:23

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag