Café Dianas nya ägare trivs i folkvimlet

"Vi har haft fullt upp direkt"

Av
Markus Celander

YSTAD. Mats och Erica Andersson tog nyligen över Café Diana på gågatan. Och har fullt upp direkt.

– Vi hade inte gjort någon reklam eller så, mer än att vi nämnt det på Facebook. Roligt att så många visar intresse direkt. På nationaldagen var det helt otroligt många gäster här, säger Mats Andersson.

Paret driver sedan 2006 Nya Möllers Bageri och konditori på Regementsgatan men ville ha större servering.

– Vi har maxat försäljningen där och har inte plats för mer än några bord och stolar. Vi funderade på att bygga om Möllers men så såg vi att Café Diana var till salu och på den vägen är det.

Erica Andersson som är kallskänka var i final i Mack-SM i Stockholm förra hösten och när paret var däruppe blev de inspirerade av kaféerna där.

– Något liknande finns inte i Ystad, så det är åt det hållet vi tänker oss Café Diana, säger Mats Andersson.

Bland nyheterna finns ett större sortiment och frukostbuffé, och i juli tänker de slå på stort och marknadsföra sig med ett jippo på gågatan utanför Café Diana, berättar Mats Andersson.

– Jag ska baka i en stenugn där. Det ska bli roligt. Både jag och Erica är sociala människor och trivs med att finnas mitt i folkvimlet – på Café Diana finns plats för 70, 80 gäster och vi älskar att prata med folk.

Nya Möllers bageri fortsätter sin verksamhet som vanligt.

Publicerad 07 June 2018 10:30

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag