Stugby vid Löderup rustas upp

Prisbelönt ägarpar satsar på Mälarhusen Stugby

LÖDERUP.

De senaste åren har Mälarhusen Stugby fört en tynande tillvaro. Men nu har nya krafter tagit över och de är inga nybörjare – i 15 år drev Jörgen och Asta Nystrand framgångsrikt Röstånga Camping.– Vi kände att det var dags att byta miljö och ser stora möjligheter på Österlen, säger Jörgen Nystrand.

Av
Markus Celander

Efter att de tog över Röstånga Camping och Bad drev paret Nystrand ett så pass lyckat utvecklingsarbete där att de belönades med en rad utmärkelser som årets familjecamping två gånger om, ett pris från den internationella campingguiden Allan Rogers och i fjol årets marknadsförare.

Mälarhusens Stugby har förutsättningarna att bli en succé även den, menar Jörgen Nystrand.

– Det är en vacker miljö med många utländska turister och vi ska bland annat ta till vara på det geografiska läget och marknadsföra oss mot Tyskland, Holland och Danmark.

Under våren har det genomförts renoveringar av stugbyn och nya faciliteter har tillförts som en tolvhåls minigolfbana, hoppkudde och glasskafé. Ett utvecklingsarbete har även gjorts med befintliga lekplatser.

– Vi hoppas att det ska få barnfamiljer att även se oss som ett bra utflyktsmål där de kan tillbringa en halv dag och ha kul.

Stugorna är vinterbonade vilket gör att paret Nystrand vill utveckla anläggningen till att vara mer än en sommaranläggning och hålla öppet året runt.

– Vi har planer på att installera bastu och bubbelpool kanske nästa år, säger Jörgen Nystrand.

Publicerad 05 June 2018 09:30

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag