Nytt utkikstorn tack vare Brandstads gubbar

BRANDSTAD.

Den 1 juni invigs ett nysnickrat utkikstorn, signerat "Gubbgöra" nere vid de anlagda dammarna mellan Brandstad och Araskoga.

För ett par år sedan anlades fyra dammar, vars syfte är att samla upp kväveläckage, på Bo Mårtenssons mark. En sidoeffekt av dammarna är att de lockar till sig många törstiga och badsugna djur.

– Det blir en väldigt fin biotop, på gott och ont. Våra gäss och svanar kommer i tusental och gnager rent på våra fält. Men även gräsänder och krickor, säger Bo Mårtensson.

I Brandstadsbygdens byalag föddes idén om ett utkikstorn, så att det numera rika djurlivet kunde komma fler till gagn.

Avundsjuka på kvinnornas egen sammanslutning under namnet "Fnitter och flit" ville även männen i Brandstadsbygdens byalag ha något att pyssla med. Gruppen "Gubbgöra" bildades och att snickra och resa ett torn var en perfekt uppgift för herrarna. Och den 1 juni invigs deras hemmabyggda utkikstorn med picknick, grillning, samkväm och förhoppningsvis lite fågelskådning. Om inte invigningsgrillarna skrämmer bort djuren som hittills varit bortskämda om att ha smultronstället för sig själva.

Barbro Johansson är ordförande i Brandstadsbygdens byalag och medlem i kvinnogruppen

Barbro Johansson är ordförande i Brandstadsbygdens byalag och medlem i kvinnogruppen "Fnitter och flit" som fick de avundsjuka herrarna i föreningen att snickra ett torn. Foto: Anna Fröjd

Alla är välkommna, byalaget står för grillarna och var och en tar med sin egen picknick-korg. Grillarna tänds klockan 18.30 nere vid dammarna mellan Brandstad och Araskoga.

Publicerad 21 May 2018 08:30

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag