BK Pan prisas för arbete på ungdomssidan

SJÖBO.

Brottningsklubben BK Pan i Sjöbo har prisats för sitt arbete med barn– och ungdomar på Skånes Idrottsledargala. Utmärkelsen "Årets förnyare" gav klubben 25 000 kronor.

Det var fem skånska idrottsföreningar som prisades av Sparbanksstiftelserna i Skåne för sitt framåtblickande arbete på barn– och ungdomssidan.

Och Sjöboklubben BK Pan var en av vinnarna.

– Det är jätteskoj. Det var inte särskilt väntat, men vi har haft stora framgångar på bland annat SM, säger Bo Persson, styrelseordförande BK Pan Brottarklubb.

Han tror att det är de äldre killarna i klubben som gör att många yngre vill börja brottas.

– Vi har haft bra återkomst på yngre killar, som följer efter de stora. Vi har en bra gemenskap. De stora farmgångarna för de lite äldre killarna gör att de yngre ser upp till dem. De tycker att det är roligt när de kommer och tränar, säger Bo Persson.

Vad klubben ska använda prispengarna på 25 000 kronor till är inte ännu bestämt.

– Vi vet inte vad vi ska satsa på, men det behövs alltid pengar i en liten klubb. Det kommer kanske användas till lite material och eventuellt lägerverksamhet. Men det får vi bestämma på ett styrelsemöte, säger Bo Persson.

Övriga pristagare i kategorin "Årets förnyare" var LUGI Vattenpolo, Kristianstad Predators AFF, Ödåkra Tennisklubb och Åstorp/Kvidinge IBS.

Publicerad 17 May 2018 11:30