Opera i världsklass på Kiviks Bio

KIVIK.

Birgit Nilsson-pristagaren Nina Stemme uppträder på jubileumskonserten till Birgit Nilssons minne på Kungliga Operan i Stockholm. Kiviks Bio direktsänder den högaktuella händelsen.

Idag blev det klart att den svenska världssopranen Nina Stemme tilldelas operavärldens största pris, Birgit Nilsson-priset, med en prissumman på nio miljoner kronor. Det är inte första gången som Nina Stemme får en utmärkelse i föregångarens namn. Redan 1996 fick hon Birgit Nilsson-stipendiet, rapporterar Dagens Nyheter. Nina Stemme har kallats för Sveriges mest dramatiska sopran sedan Birgit Nilsson.

Österlenbornas första chans att se den prisade sopranen är på Kiviks bio redan nu på lördag den 19 maj. Klockan 19.00 direktsänder Kiviks Bio jubileumskonserten för 100-årsfirandet av Birgit Nilsson från Kungliga Operan i Stockholm. Förutom Nina Stemme står fler av dagens stora operastjärnor på scen, nämligen Michael Weinius, Cornelia Beskow och Ystadsfödda Christina Nilsson. Kungliga Operan har även engagerat unga stjärnor som nyligen slagit igenom i den internationella operavärlden för konserten under ledning av Alan Gilbert. Föreställningen är 2 timmar och 20 minuter lång och entrépriset är 210 kronor.

Publicerad 15 May 2018 14:39