Skurup kickade hem tre guld

Skurups kick och boxningsklubb radade upp framgångar under SM på hemmaplan

SKURUP.

Det blev ett mer än lyckat SM för Skurups kick och boxningsklubb. Vid tävlingarna på Skurups sparbank arena bärgades tre guld av klubbens fyra tävlande.

När det stod klart att Skurups kick och boxningsklubb skulle vara värd för SM i kickboxning var tränare Sami Sellam förväntansfull men också aningen nervös. I lördags hölls tävlingarna på Skurups sparkbank arena. Och nu kan Sami Sellam pusta ut.

– Det gick fantastiskt bra. Vi hade fyra tävlande och lyckades ta tre guld. Man tror såklart alltid på sina adepter, men det här gick över förväntan, berättar han.

Dagen började med att Anette Persson tog klubbens första guld, i lightkontakt. I den sista matchen för dagen tog Paul Lindén, fullkontakt, klubbens tredje guld. Däremellan blev det även ett guld till Annika Berglund som tävlade i lightkontakt och en fjärdeplats till Nina Fredriksson, också i lightkontakt.

– Jag tror att våra tävlande var bekväma och kände sig hemma. Och så är de förstås vältränade. Det ligger många tuffa träningspass bakom det här, säger Sami Sellam.

Publiken uppskattades till 4-500 personer under hela tävlingsdagen. Tävlade gjorde ett 80-tal kickboxare.

Är du nöjd med arrangemanget?

– Jag kan inte bli mer nöjd. Vi har fått löjligt mycket beröm. Tränare och utövare från andra klubbar var väldigt nöjda med dagen. Allt har gått sjukt bra, säger Sami Sellam som har fått en viss mersmak för arrangörskapet.

Publicerad 14 May 2018 00:00