Premiär för bokbussen

SIMRSIHAMN. Den 26 maj invigs Simrishamns nya bokbuss med en första premiärtur till de byar som tidigare har haft egna biblioteksfilialer. Klockan 10 öppnar dörrarna till bussen på torget i Kivik. Efter 45 minuter rullar den vidare och ankommer Medborgarhuset i Sankt Olof klockan 11.30, torget i Gärsnäs klockan 13, torget i Hammenhög klockan 14.30, busstationen bakom Ica i Borrby klockan 16.00 och busstationen på Seymours väg i Skillinge klockan 17.15.

– Vi tyckte det var en självklar idé, att ha många invigningar och ha dem där vi är mest efterlängtade. Det blir musik och högtidstal på varje ställe och det ges tillfälle att gå ombord och bekanta sig med den nya bokbussen, säger Kate Visonj, bibliotekarie, i ett pressmeddelande.

I sin ordinarie turlista har bokbussen mer än 20 byar samt förskolor och äldreboenden och är inte bara en förmedlare av media. Ett av bussens syften är också att vara en resurs för för frågor och stöd med den digitala tekniken, de kan hjälpa besökarna med deras smarta telefoner och datorer eller andra tekniska och digitala problem. Dessutom är tanken att inspirera till läsning genom sagostunder för barn samt bokprat och högläsning för vuxna. Första odinarie tur blir den 29 maj är klockan 13.30 i Vik. Därefter rullar den enligt schema och besöker ungefär fem byar per dag och kommer cirka en gång i månaden till varje hållplats. Turlista och mer information finns på kommunens hemsida eller på biblioteket.

Publicerad 09 May 2018 07:44