Vill stänga campingen för året runt–gäster

SJÖBO.

Kultur-, tillväxt- och fritidsavdelningen i Sjöbo föreslår att Orebackens camping endast ska vara öppen under sommarsäsongen. I maj ska det fattas beslut i kommunfullmäktige och Ulrika Axelsson (C) hoppas att förslaget kan börja gälla i oktober.

Det är kultur-, tillväxt- och fritidsavdelningen som lyft frågan om att Orebackens camping ska gå från att vara året runt-camping till att bli en camping som bara har öppet under sommarsäsongen.

Campingen har ett hundratal platser och i dagsläget är det, enligt Ulrika Axelsson (C), ordförande i kultur-, tillväxt- och fritidsavdelningen, mellan 45 och 50 personer som bor på campingen året runt.

– Anledningen till att vi vill göra campingen till en sommarsäsongscamping är att det är många som är mantalsskrivna på campingen, och det är inte meningen. Till campingen ska man komma som besökare och turist.

Enligt Ulrika Axelsson har antalet personer som skriver sig på campingen blivit fler och fler.

– Det är ju en camping och då ska man inte ha det som året runt-boende.

De tänkta öppettiderna för campingen ska, enligt förslaget, vara senast 1 april till och med 15 oktober.

I dag drivs campingen av Eva och Mats Nilsson. Deras avtal sträcker sig fram till årsskiftet. Därefter görs en ny upphandling. Men Mats Nilsson är osäker på om han är intresserad av att fortsätta om det bara ska vara en sommarsäsongscamping.

– Vi kan inte göra så mycket åt det. Vi får följa det politikerna vill, men vi har inte bestämt om vi ska fortsätta driva det på grund av att det ska bli en sommarsäsongscamping. Att det har varit en året runt-camping är det som har drivit den, säger han.

Nu ska ärendet upp i kommunstyrelsen som ska fatta beslut. Därefter tas beslut i kommunfullmäktige i maj.

Publicerad 24 April 2018 06:00

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag