Inställd avgång för traditionsenligt tåg

SIMRISHAMN.

Socialdemokraterna i kommunen börjar bli gamla. Istället för traditionsenligt tåg går de rakt på efterrätten och förlägger hela första maj-firandet i Brunnsparken.

Socialdemokraterna i Simrishamn brukar fira arbetarrörelsens högtidsdag med att tåga tillsammans med Simrishamns musikkår till Brunnsparken. Men i år är tåget inställt.

– Det är valår och vi vill prova något nytt, säger Pia Ingvarsson och fortsätter:

– Vi har en åldersstigen medlemskår och alla orkar inte gå. Nu blir det ett familjearrangemang i parken.

Istället firas första maj med tal och musik i Brunnsparken med start klockan 14.00. Då talar kommunalråd Karl-Erik Olsson och därefter Anna-Lena Hogerud, regionråd och ordförande i Region Skånes hälso- och sjukvårdsnämnd. På den politiska dagordningen står Simrishamns sjukhus. Sedan socialdemokraternas förslag om ett kommunalt övertagande av driften röstats ner vill de nu diskutera innehållet i vården.

– Det har varit mycket fokus på upphandlingen och vi vill ha fokus på dialog kring innehållet i, och utvecklingen av, Simrishamns sjukhus, säger Pia Ingvarsson.

Efter talen underhåller musikerna Rockis och Poppis stora och små och det blir hoppborg, godisregn och frågetävling. LO bjuder på korv.

Även Vänsterpartiet firar dagen, tillsammans med partikamrater från Ystad och Sjöbo. I Simrishamn samlas de klockan 12 på Hamnplan. Där talar Ingemar Hansson från Simrishamn och Nora Persson från Ung vänster, samt Mona Nihlén från Vänsterpartiet i Tomelilla. I Tomelilla samlas de sedan klockan 14 på Gustavs torg, där Linda Ekelund och Göran Brante talar.

Publicerad 23 April 2018 11:36

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag