Populär antikmässa för femte året

YSTAD.

För femte året arrangerar Ystadbon Kerstin Påhlsson antikmässa i Ystad.– Evenemanget har vuxit för varje år, konstaterar hon.

Av
Markus Celander

Antikmässan arrangeras två gånger om året, vår och höst. I höstas för första gången i Surbrunnsparken, där den även ska hållas i vår.

– Tidigare var vi i Norreportsskolans matsal, men där blev för smått. Antikmässan drar ett oerhört intresse, vilket visar att det finns en efterfrågan på detta. Förra gången hade vi minst 1500 besökare under de sex timmarna mässan pågick, säger Kerstin Påhlsson.

De 70 borden var fullbokade redan i februari. Folk ringde till och med från Småland för att få vara med och sälja, berättar Kerstin Påhlsson.

– Folk gillar att det finns något för alla. Antikt, kuriosa, retro, vintage för alla typer smaker och i alla prislägen.

Kerstin Påhlsson ska själv sälja på sin mässa, bland annat lite ovanligare saker från Ystad Metall. Och som tidigare år får hon hjälp med arrangemanget av Nils Ankarklou och Rolf Carlsson.

– Det kommer att finnas mycket kläder och prydnadssaker, men det blir även lite fler möbler och vintage än tidigare år, säger Kerstin Påhlsson, som betonar att det inte är en loppis.

– Jag älskar själv loppis, och letar själv gärna efter värdefulla saker där. Men det arrangeras så många loppisar så det finns inget behov av fler. Vi sållar och ser till att det är bra och intressanta saker på vår mässa.

Antikmässan arrangeras i Surbrunnsparken på söndag den 29 april klockan 10–16. Fri entré.

Publicerad 20 April 2018 07:00

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag