Första bandsläppet till Skurupsfestivalen

SKURUP.

Skurupsfestivalen får nytt liv den 2 juni. Det första bandsläppet består av jazzduon Sisters of invention.

Av
Emma Brännman

Sju elever från Skurups folkhögskola väcker liv i Skurupsfestivalen, som legat i dvala under två år. Eleverna studerar på jazz-, rock-, och folkmusiklinjerna men vill även involvera representanter från övriga linjer.

– Vi har ju till exemel skrivar- och journalistlinjerna. Vi tänker oss att någon kan hålla i poetry slam eller någon annan typ av läsning och någon kan visa film i form av sitt slutprojekt, till exempel. Det är inte helt spikat ännu, berättar Linnea Jonsson som själv går jazzlinjen.

Tre av banden som uppträder under festivalen den 2 juni kommer utifrån. Det första släppet är Sisters of invention, ett band som Linnea Jonsson ser fram emot mycket.

– De gör modern jazzpop och släpper en skiva i slutet av maj, för att sedan ge sig ut på turné. Jag lyssnar själv mycket på dem och tycker såklart att det är väldigt kul att de kommer hit.

Övriga bandsläpp planeras inom kort. Totalt tre band kommer utifrån och de som ännu inte presenteras rör sig i folkgenren och rockgenren. Festivalen samarbetar även med kulturskolan.

– Några elever från kulturskolan kommer att delta under festivalen. Jag är spänd på att se vad de planerar för något, säger Linnea Jonsson.

Festivalen finansieras genom olika bidrag, bland annat från Skurups folkhögskola fastän festivalen är ett fristående arrangemang.

– Nu vill vi försöka få igång Skurupsfestivalen igen, så att den fortsätter år efter år, eftersom det har varit bra respons tidigare. Vi vill skapa någonting som är till både för lokalbefolkningen och som kan dra hit människor utanför Skurup. Man ska kunna umgås, lyssna på bra musik och testa på någon aktivitet, säger Linnea Jonsson.

Publicerad 20 April 2018 14:37

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag