Ystads IF FF drog i gång hemmasäsongen med besked

YSTAD.

Fotbollsklubben Ystads IF FF invigde årets säsong på hemmaplan med besked förra helgen. Flera matcher spelades, bland annat med klubbens första flicklag i seriespel, och vid grillen var det fullt upp.

På fredagen tog Ystads IF FF:s herrlag emot Hammenhögs IF i hemmapremiär på Sandskogens IP. Gräsmattan var inte redo så matchen spelades på konstgräs och slutade oavgjort, 1–1. Hemmalagets mål gjordes av Sylvester Karlsson. Bortapremiären mot Gärsnäs AIS några dagar tidigare slutade också oavgjort, 2–2.

På lördagen spelades sju pojklagsmatcher på konstgräset. Gästande motståndarlag var Kulladals FF, Borrby/Hammenhög/Österlen, Skanör Falterbo och Gärsnäs.

Därefter var det premiär för föreningens första flicklag i seriespel, F11, som spelar i Kompisligan. För motståndet stod Hörby FF. Nästa hemmamatch för tjejerna blir den 5 maj, då Skurups AIF kommer på besök.

Dagen avslutades med att U19 besegrade Sjöbo med 6–0 i HJ division 3, och att P15-laget slog Helsingborgs IF med 5–1 i Kompisligan.

På söndagen deltog 80 av klubbens spelare i åldern 8–12 i ”Coerver Skillsday”, där de fick fokusera på teknik och bollkontroll. Samtidigt var 40 knattar, pojkar och flickor, i gång i klubbens fotbollsskola, där de instruerades av 35 unga ledare från klubben. 15 ledare och många föräldrar innebar stor kaffeförsäljning, meddelar klubbens ungdomsansvarige, Anna Björklund, i ett mejl:

”Under söndagen grillades närmare 200 hamburgare och 100 korvar och såldes massor av kaffe.”

Publicerad 16 April 2018 19:00