Dansworkshop avslutar läsårets kulturprogram

SJÖBO.

Årets kulturprogram för barn och unga inom skola och förskola i Sjöbo börjar närma sig sitt slut. Som sista evenemang får barn på en rad förskolor besök av en danspedagog som bjuder upp till dans.

Av
Julia Pileby

Under året har skola och förskola fått ta del av en rad kulturaktiviteter. I veckan pågår ett av de sista evenemangen där förskolebarn får dansa loss tillsammans med danspedagogen Daniel Staley.

Han har tidigare haft bokstavsdans i grundskolan och även dans på fritidshemmen i Lövestad, Blentarp och Vollsjö.

Daniel Staleys danskurser fokuserar på berättande – hur man kan få sin kropp att berätta något. Men också på gemenskap, alla kan och får vara med.

– Med den här workshopen får både barn och pedagoger en påfyllning i sitt kroppsliga ”ordförråd”, samtidigt som de har kul och rör sig i grupp. Det är också en introduktion till dans som konstform, något som små barn kanske inte stöter på lika mycket nu längre i samhället, säger Paula Brante, ungdomskulturutvecklare.

Paula Brante tycker att årets kulturprogram har varit lyckat.

– I år gjorde vi lite annorlunda när det kom till förskolorna. De fick välja mellan fyra till fem program. De kunde se teater, ha dansworkshop och så vidare. På det sättet kunde de välja själva vad som passade deras verksamhet bäst. Och det blev jättebra spridning på det. I stort sett alla fick sitt förstahandsval, säger Paula Brante.

Men för barnen i Sjöbo återstår några kulturevenemang som ligger utanför kulturprogrammet.

– Barnen från två förskolor ska få åka till Lund och titta på teater för ett separat bidrag från Kulturrådet. Sedan har Sparbanksstiftelsen bjudit in alla barn att titta på Svingelskogen den 25 apil. Det brukar vara häftig stämning, barnen gillar Hasse Andersson.

Publicerad 09 April 2018 13:37