Kvinnor vägleder kvinnor i ny satsning

SKURUP.

Studieförbundet Vuxenskolan startar nu ett mentorskapsprogram för kvinnor i Skurups kommun. Här ska kvinnor motivera andra kvinnor som söker jobb eller vill studera.

Av
Emma Brännman

Meningen är att kvinnor ska motivera och inspirera andra kvinnor till arbete och studier. Därför är studieförbundet nu på jakt efter både blivande mentorer och adepter, som är arbetssökande eller vill börja studera, i Skurups kommun.

Programmet drivs av Vuxenskolan i samarbete med Skurups kommun och kommer att erbjuda kostnadsfria träffar med föreläsningar, studiebesök och workshops. Deltagarna i programmet får själva möjlighet att utforma det genom att önska innehåll och teman. Under varje möte kommer det att finnas en ledare som stöttar mentorsparen.

Målet med mentorskapsprogrammet är att stärka kvinnor som är långt ifrån arbetsmarknaden med hjälp av informativa träffar som också kan bidra till ett större socialt nätverk. Träffarna är sju stycken, med start tisdagen den 10 april. Den 3 april kl 17.00 hålls en informationsträff för dem som vill veta mer på Mötis, Restaurang Rutger).

Publicerad 14 March 2018 00:00

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag