Årliga vårmarknaden ställs in

Vikande intresse från knallarna är anledningen

SKURUP.

Det blir ingen vårmarknad i Folkets park i år. Anledningen är att antalet knallar är för få.

På långfredagen brukar vårmarknaden dukas upp i Folkets park. Men i år har de ansvariga på Folkets hus och park tvingats ta beslutet att ställa in marknaden.

– Vi har för få anmälda knallar helt enkelt. Det här är en trend som vi ser överallt och det gynnar inte knallarna att hålla marknaden när de är så få. Därför tog vi det här beslutet, säger Ulla Larsen som är verksamhetsansvarig på Folkets hus och park.

Endast 15 knallar har anmält sig till årets vårmarknad. För att hålla marknaden hade det behövts 50 stycken. Redan förra året gick antalet ner ordentligt.

– Det känns förnuftigt att ställa in i år. I fjol var det dålig uppslutning, vissa kommer inte trots att de har anmält sig. Det blir synd om de få knallarna som faktiskt kommer. Det ska ju vara en rolig och trevlig tillställning som lockar många besökare, säger Ulla Larsen.

Vårmarknaden i Folkets park har hållits i ett tiotal år. I framtiden överväger arrangörerna att välja en annan dag än långfredagen att lägga marknaden på, för att få mindre konkurrens av andra evenemang och kanske lyckas vända trenden.

– Vi ska kolla läget med knallarna och se vad de tycker, säger Ulla Larsen.

Publicerad 14 March 2018 00:00

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag