Rektor fick slag mot ansiktet

SKURUP.

Mackleanskolans rektor Peter Sandén har polisanmält en händelse som inträffade då han skulle avvisa en person från skolans område nyligen.

Av
Emma Brännman

Rektorn fick motta två slag med öppen hand från en utomstående person i 16-årsåldern i samband med att hen skulle avvisas från skolans område. Enligt ett pressmeddelande från Skurups kommun finns flera vittnen till händelsen bland skolans personal.

Rektorn blev inte fysiskt skadad och har inte behövt uppsöka läkare. Gärningspersonen är känd av skolpersonalen sedan tidigare och har vid flera tillfällen avvisats från skolområdet. Personen går inte på skolan och har aldrig gjort det.

– Det är oacceptabelt att behöva bli utsatt för våld på jobbet. Det händer att det dyker upp personer på skolans område som inte har rätt att vara där men det är mycket sällsynt att det uppstår några problem i samband med att vi ber dem lämna skolområdet, säger rektor Peter Sandén.

Händelsen är polisanmäld och sociala myndigheter har kontaktats.

– Vi ser allvarligt på det inträffade och ger skolledningen, personalen och eleverna det stöd som behövs för att skolan ska upplevas som en trygg lärmiljö, säger förvaltningschef Aleksandra Rodenkrans Hagström.

Publicerad 13 March 2018 10:07

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag