Ytterligare en stjärna för Daniel Berlin

SKÅNE TRANÅS.

När årets Michelinguide presenterades i Köpenhamn under måndagskvällen stod det klart att Skåne Tranås och Daniel Berlins redan prisade restaurang fått ytterligare en stjärna.

Av
Sanna Hjalmarsson

Anna Fröjd

Med en andra Michelinstjärna tar Daniel Berlin i Skåne Tranås nu täten i Skånsk gastronomi tillsammans med Malmöbaserade Vollmers som fick behålla sina befintliga två stjärnor.

I motiveringen lyfts framförallt Berlins sätt att utnyttja de lokala ingredienserna med betoning på balans, renhet och precision fram.

Restaurangen är liten med bara fem bord, något som juryn tagit fasta på, tillsammans med att mycket av det som serveras där odlas i trädgården och att hela Daniel Berlins familj är involverad i restaurangen.

Förutom Daniel Berlin i Skåne Tranås belönades Malmörestaurangen Sav i Tygelsjö, som för bara ett år sedan tog över efter Michelinrestaurangen Ambiance à Vindåkra.

Malmörestaurangerna Sture och Bloom in the park får även de behålla sina Michelinstjärnor och Namu och Bastard behåller utmärkelsen Bib Gourmand.

Under kvällen fick Sverige även sin första trestjärniga restaurang i guiden nämligen Stockholmsbaserade Frantzén, som drivs av Björn Frantzén.

Publicerad 20 February 2018 14:46

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag