Som bäddat för ett aktivt lov

YSTAD.

Nästa vecka är det dags för sportlov. För Ystads barn och ungdomar har kommunen laddat upp med ett program fyllt av allt från biljard och fäktning till matlagning och pyssel.

Under lovet kommer bland annat Klostret att ha en sportlovsverkstad. Alla från förskoleklass till årskurs 9 är välkomna att delta. Utställningen "Ystad i vinterskrud" visas och sedan får man göra eget vinterpyssel. Det bjuds också på fika. Sportlovsverkstaden hålls både tisdag 20/2 samt onsdag 21/2.

Måndagen den 19/2 är det biljardtävling. Tävlingen hålls i Ungdomens hus och är för årskurs 7 till 9, samt gymnasiet. Deltagarna får lära sig 9-ball och sen arrangeras en tävling.

Under måndagen och torsdagen kan man prova på fäktning hos Ystad Fäktklubb. Deltagarna får lära sig fäktningens grunder. Även föräldrar är välkomna att delta.

Kostenheten i Ystad arrangerar "Stjärnkock för en dag". Under måndagen, tisdagen och onsdagen är det matlagning på Norreportskolan. Det lagas frukost– och mellanmålsmenyer som sedan provsmakas.

För den som vill dansa anordnar Ystad scoutkår ett sportlovsdisco. Discot är på onsdagen, och det utlovas dans, lekar och kiosk.

Hela programmet för sportlovet finns här.

Publicerad 14 February 2018 06:00