Skurupshem byter kösystem

SKURUP.

Snart kommer de som vill ställa sig i Skurupshems bostadskö att behöva nyttja någon typ av digital plattform, exempelvis mobiltelefon, surfplatta eller dator. Orsaken är att det nya kösystemet enbart kommer att kunna nås via det kommunala bolagets hemsida.

Av
Magnus Wahlström

Tidigare har det kommunala bostadsbolaget använt ett manuellt kösystem, men samtidigt som administrationssystemet förnyas passar de på att även byta ut kösystemet. En av de positiva förhoppningarna är att Skurupshems personal ska få en minskad arbetsbelastning.

– Vi har 1 400 i kö och många av dessa ringer varje månad för att fråga var de står i kön, säger Skurupshems vd Pierre Esbjörnsson till Hem & Hyra.

En annan anledning till bytet är att skapa bättre möjligheter för att upptäcka eventuell manipulation av eller annat fiffel med kösystemet.

– Självklart är det i ett manuellt kösystem svårt att ha koll på vad som har hänt men i det nya systemet så loggas allting du gör, säger Pierre Esbjörnsson till Hem & Hyra.

Kötiden för redan registrerade sökande som är uppdaterade för 2018 kommer att vara intakt. De kommer även att få hem ett brev med ytterligare information. Nya sökande kommer från och mars månad att behöva gå via hemsidan. I framtiden hoppas bolaget att inloggningen ska kunna göras med hjälp av någon form av e-legitimation.

För de som inte har tillgång till en dator hemma kommer Skurupshem att tillhandahålla en dator på sitt kontor, uppger Hem & Hyra.

Publicerad 12 February 2018 11:03