Mer pengar till att öka kunskaperna om EU

SJÖBO.

EU-kommissionen har beviljat ytterligare stöd till Europa Direkt i Södra Skåne. Projektet, som har sitt lokala säte i Sjöbo, riktar sig till kommunerna i Sydskåne och syftar till att öka kunskaperna om EU. I år med större fokus på unga.

Projektet har fått beviljat fortsatt ekonomiskt stöd fram till och med 2020. Sedan årsskiftet är även Skurup med och projektet har därför bytt namn från Europa Direkt Sydöstra Skåne till Europa Direkt SydSkåne.

– Vårt mål är att öka allmänhetens, framför allt ungas, förutsättningar för att vara aktiva demokrati-deltagare. Insyn i, och möjligheterna att granska och påverka EU-systemet kräver kunskap - kunskap som ofta fattas i nuläget. Därför är det jätteroligt att EU-kommissionen beviljat finansiering för vår verksamhet även under de kommande åren, säger Magnus Weberg (M), kommunstryrelsens ordförande i Sjöbo, i ett pressmeddelande.

En av de första aktiviteterna är ett inplanerat besök av EU- och handelsminister Ann Linde i samband med ett så kallat EU-handslag och ett utbildningstillfälle för förtroendevalda och tjänstepersoner i Sjöbo.

– 2018 och 2019 är valår i Sverige, med val som direkt eller indirekt har med EU att göra. Vi ser det som ett av våra viktigaste uppdrag att lyfta EU-perspektivet inför de allmänna valen 2018 och att uppmärksamma Europaparlamentsvalet 2019. Det är med andra ord en väldigt spännande period som väntar oss! Vi fokuserar på att nå främst ungdomar genom olika demokratifrämjande aktiviteter och kommer bland annat tillsätta en ungdomsreferensgrupp för att säkra kvaliteten av vårt arbete, säger Emma Svärd, verksamhetsledare Europa Direkt SydSkåne.

Publicerad 18 January 2018 13:25

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag