Radioprofilen och författaren Kalle Lind kommer den 15 februari.

Radioprofilen och författaren Kalle Lind kommer den 15 februari. Mostphotos.com

Vår kantad av odling, hypnos och musik

ÖSTRA TOMMARP. Föreläsningsvåren i Östra Tommarp är på gång. De populära torsdagskvällarna brukar dra lyssnare i hundratal. Bland annat kommer Kalle Lind och TV-profilen Peter Englander till bygdegården.

Av
Hannes Tobiasson

Startskottet för vårens föreläsningar går den 18 januari med författaren Mikael Bergstrand, kriminalboksförfattaren bakom bland annat Delhis vackraste händer, nu aktuell med sin första roman.

– Vi försöker ha lite allt möjligt med både mer kända och mindre kända, säger Ingrid Jönsson från Östra Tommarps föreläsningsförening.

Ingrid Jönsson har svårt att peka ut någon favorit bland vårens föreläsare.

– Kalle Lind är med i På spåret nu och ständigt aktuell, sedan är det ju hypnotisören Dan Ahtola (1 februari) och vad ska hända där kan man tänka.

Kalle Lind kommer till bygdegården den 15 februari och som vanligt är det klockan 19 som gäller. Två veckor senare kommer livscoachen och föreläsaren Mia de Neergaard och ger livsverktyg. Simrishamnsduon Mats Johannesson och Cattis Feuer tar ton med piano och sång 15 mars.

Den 22 mars avslutar trädgårdsexperten och programledaren Peter Englander våren genom att ge ovärderliga tips om konsten att odla det omöjliga i sin trädgård. Det är en väl vald avslutare. Med ljuset kommer arbetet med den egna trädgården.

– Man får lägga föreläsningsperioderna när det är mörkt och tråkigt. Det händer så mycket på Österlen på somrarna.

Föreläsningarna i Östra Tommarps bygdegård brukar vara populära, påpekar Ingrid Jönsson, i höstas kom mellan 160 till 245 personer till föreläsningarna. Så vill man ha plats på de största dragplåstren får man vara ute i god tid.

Publicerad 10 January 2018 17:18