Nu vill även Skurup sprida EU-kunskap

SKURUP.

EU kan kännas avlägset och svårbegripligt. Men nu hoppas Skurups kommun tillsammans med övriga i Sydöstra Skåne öka intresset och kunskapen.

Skurups kommun ska tillsammans med Tomelilla, Simrishamn, Ystads och Sjöbo kommuner arbeta för att öka kunskapen om EU i södra Skåne. Kommunerna, förutom Skurup, har tidigare samarbetat med verksamheten, Europa direkt, och med Skurup som ny projektpartner byter man namn från Europa direkt Sydöstra Skåne till Europa direkt Sydskåne.

I samband med detta har projektet beviljats fortsatt EU-finansiering för att bedriva verksamhet under 2018–2020. Det kommande året består av en rad aktiviteter med särskild fokus på kunskapslyft för unga och för kunskapsförmedlare, det vill säga de som på ett eller annat vis har i uppdrag att sprida kunskap om demokrati och EU i samhället så som lärare och förtroendevalda.

– Vi ser det som ett av våra viktigaste uppdrag att lyfta EU-perspektivet inför de allmänna valen 2018 och att uppmärksamma Europaparlamentsvalet 2019. Det är en väldigt spännande period som väntar oss. Vi fokuserar på att nå främst ungdomar genom olika demokratifrämjande aktiviteter och kommer bland annat tillsätta en ungdomsreferensgrupp för att säkra kvaliteten av vårt arbete, säger Emma Svärd som är verksamhetsledare på Sjöbo kommun i ett pressmeddelande.

Publicerad 10 January 2018 15:26

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag