Knäckte en annorlunda idé

SKURUP.

Tillverkning av pepparkakshus kräver ett finlir och tålamod som kan göra vem som helst galen. När Elin Nilsson fick i uppdrag att pynta skyltfönstret i centrala Skurup fick hon en annorlunda idé.

Pepparkakshuset som är cirka en meter högt och en halvmeter brett står i Conditori centrums fönster. Fast i själva verket är huset gjort av knäckebröd.

– Jag ville prova att göra ett stort hus efter att ha sett en del i sociala medier. Men pepparkakor är ju så sköra. Då fick jag idén att använda knäckebröd i stället. Inte samma sak, men ändå likt, säger Elin Nilsson.

Husknutar och fönstergavlar är ditsprutade med tjock kristyr. Totalt tio knäckebrödspaket gick åt och innanför väggarna döljer sig två flyttkartonger på vilka Elin Nilsson helt enkelt har limmat fast knäckemackorna med hjälp av en vanlig limpistol. Tjusigt att se på, men det lockar kanske inte att sätta tänderna i huset vid julgransplundringen.

– Jag tycker om att pyssla och vara kreativ. Jag får kanske göra ett hus med riktiga pepparkaksväggar nästa år, säger Elin Nilsson.

Publicerad 07 December 2017 15:30