Teatervår med clowner och Leander

SJÖBO. Färs riksteaterförening har satt vårens scenprogram. Det blir Zarah Leander, skånsk berättartradition och skruvad Shakespeare för att nämna något.

Vårprogrammet in leds i slutet av januari med en sång- och berättarföreställning om Zarah Leander.

– Hon var en väldigt intressant människa så här i backspegeln och det tog lång tid innan svenska folket förlät henne för att hon uppträdde i Tyskland under andra världskriget, säger Anders Ruud som är ordförande i föreningen.

Längre fram i vår kommer bland annat Ingvar Andersson med dottern Maria med alla möjliga gamla anekdoter och skrönor från olika delar av Skåne. Det blir en mustig och humoristisk föreställning.

– Ingvar drog mycket folk till Piratenteatern i Vollsjö i somras.

Blir det någon fortsättning där?

– Det kan mycket väl bli så. En dröm hade varit att få spela ”Bock i Örtagård” där eftersom det är just där boken utspelar sig.

I mars är det sedan dags för Shakespeares ”Romeo och Julia”, med clowntwist. Clowntrion 123 Schtunk, från Göteborg, har varit i Sjöbo förut.

– Jag minns en föreställning de gjorde så kom ett par in lite sent. Då avbryter de på scen och frågar varifrån de kommer. Sjöbo svarar paret och då svara skådespelaren på scen ”Ja vi kommer ifrån Göteborg men lyckas ändå vara här i tid”.

– De är oerhört lyhörda på scen men frågan är om det blir så mycket Shakespeare, skrattar Anders Ruud.

Vidare blir det som vanligt soppteater på gästgiveriet och avslutningen blir en föreställning om när rocken föddes i Sverige,1957.

– Det är ett åttamannaband från Stockholm som spelar och berättar om när rockmusiken slog igenom.

Publicerad 04 December 2017 09:11