Sjöboföreningar fick ta emot 400 000 kronor från Sparbanken

SJÖBO. Sparbanken Skåne har delat ut pengar till föreningar. I Sjöbo handlar det om drygt 400 000 kronor till olika projekt.

Under hösten har föreningar i Skåne kunnat ansöka om stöd till olika projekt. Totalt har stiftelserna beslutat om tilldelning av 15 miljoner kronor till cirka 250 projekt. Bland de som får bidrag i Sjöbo finns bland annat Sjöbo IF som får flera tillskott som ska gå till en ny kiosk, ny inredning i klubbvillan, HLR-utbildning och en cykel för ledarna. Totalt får klubben 136 000 kronor.

– Pengarna är väldigt välkomna och vi är väldigt tacksamma. Det möjliggör projekt som vi verkligen vill göra, säger Per Bjurnemark, som är klubbens ordförande.

– När det kommer till kiosken är den idag en provisorisk lösning med en trailer, vi kan vi få till en permanent lösning. Vi har en hjärtstartare sedan en tid tillbaka så nu ska alla anställda och ledare få utbildning, det ger trygghet, säger per Bjurnemark.

Andra föreningar som får bidrag är bland annat Motorsällskap RaceHouse RC Sjöbo som får 30 000 kronor för inköp av ny matta för radiostyrda bilar, Sjöbo Ungdomsorkester som får 25 000 kronor för att ta in en gästartist till vårkonserten och Sjöbo Badmintonklubb som får 25 000 kronor till att arrangera en cup för nybörjare.

Publicerad 04 December 2017 09:12